Моите са вентилирани, перфорирани и накладките не съм забелязал да се износват бързо. Дисковете Steinhof с Ferodo premier. Има някаква драма със студеното спиране (първото натискане за деня). Може би тези накладки не са много добри. Иначе следващите спирания са чук.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо Бучи при спиране?
Collapse
X
-
-
Напълно нормално е да е по-шумна колата при спиране с перфорирани или надупчени дискове, както и да се износват по-бързо накладките отколкото при гладките.
Отделно екфектът от пърформънс дисковете няма как да се усети при нормално каране._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеНапълно нормално е да е по-шумна колата при спиране с перфорирани или надупчени дискове, както и да се износват по-бързо накладките отколкото при гладките.
Отделно екфектът от пърформънс дисковете няма как да се усети при нормално каране.
То по принцип както споменаха колегите по-напред в темата, веднъж да се наложи все ще е от полза...........
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМоите са вентилирани, перфорирани и накладките не съм забелязал да се износват бързо. Дисковете Steinhof с Ferodo premier. Има някаква драма със студеното спиране (първото натискане за деня). Може би тези накладки не са много добри. Иначе следващите спирания са чук.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Ами понеже днес се върнах от Серес (истинска писта) мога да изкажа моите впечатления от този вид дискове...
Колата ми от 2 години е от пред и от зад с такива (надупчени). Реално може да се усети ползата им, ако се кара на писта, където имаме чести, интензивни спирания от порядъка на 150+ км/ч. В ежедневието разлика спрямо старите плътни дискове - не усетих (освен типичното за този тип дискове фучене при спиране). Лично мое мнение е, че накладките свършват по-бързо спрямо нормалния, плътен диск
Тук е хубаво да се споменат и другите важни за спирането компоненти....Накладки, спирачна течност (ДОТ5,1), хубаво е да се сложат и от металните спирачни маркучиЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеМиииии, то нормално каране е доста разтегливо понятие.......
То по принцип както споменаха колегите по-напред в темата, веднъж да се наложи все ще е от полза...........
От колко време караш с тях?Само ме дразни първото спиране за деня. Когато са студени. Натискаш и няма никой. Вероятно това феродо не е хубаво. Но знам ли... иначе при следващите натискания спира много добре.
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
Колата ми от 2 години е от пред и от зад с такива (надупчени). Лично мое мнение е, че накладките свършват по-бързо спрямо нормалния, плътен диск
За 2г. с обикновенните дискове, накладките ми не са се износили и на половина......... Ако с тези дискове се износват двойно по-бързо..... не виждам нищо тревижно в това......
По принцип обичам да спирам от далеч, но пък и честичко ми се налага да спирам екстремно така, че сигурно ще сложа такива......
Благодаря много за отзивите колеги.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Аз съм с обикновенните дискове за 2.0 ТС или предни вентилирани задни обикновенни и като спирам си бучи , но лично мен ме радва много също така и хората които возя , създава усещане за някакъв много спортен автомобил , който има страшни спирачкиAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Според мен бученето не е от дисковете. Аз съм с плътно (вентилирано, но без нарези) Брембо с контролните точки отпред и също при по-интензивно спиране се чува нещо като бучене. Развиха ми теория, че това са газовете, които излизат, ама знае ли човек. Накладките са ми Ferodo Premier FDB1056 и са втория комплект, който използвам на тези дискове. Забележки при нормално каране нямам, а сега на студеното първите спирания са зловещо яки, направо коват.
До няколко седмици ще се ъпгрейдна и отпред до Brembo Max, тъй като отзад съм от една година с такива и нямаше промяна в шума никаква.Last edited by Airfan; d.m.y г., 16:27.
Comment
Comment